- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı.
- 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddetle Mücadele Günü Eğitimleri
- 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Kapsamında 22 Kasım 2022 tarihinde panel düzenlenmiştir.
- "Kadına Yönelik Şiddet" Konulu Eğitim Gerçekleştirildi.
- Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele
- Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi 2022 Yılı Danışma Kurulu Toplandı.
- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Seminer Etkinliği
- Bilim Dünyasında Kadın Olmak
Bilim Dünyasında Kadın Olmak

Ordu Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Bilim Dünyasında Kadın Olmak” konulu panel ve müzik dinletisi gerçekleştirilmiştir.
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sadık Kılıç, akademik ve idari personel, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katılım göstermişlerdir.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nalan Arabacı tarafından, Merkezin kuruluş amacı, süreci ve gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine dair dinleyicilere çeşitli bilgiler verilmiştir. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Sercan Özkeleş ve Dr. Öğr. Üyesi Bahar Sarıboğa tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından, programa “Bilim Dünyasında Kadın Olmak” konulu panel etkinliği ile devam edilmiştir.
Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevil Işık ve Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebiha Kablay’ın panelist olarak katıldığı etkinlikte, moderatör Dr. Öğr. Üyesi Nalan Arabacı tarafından dünyada ve Türkiye’de bilimsel çalışmaları ve buluşları ile öne çıkan kadınların, kariyer basamaklarında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelme mücadeleleri ile ilgili çeşitli örneklerin paylaşılması ile etkinliğe giriş yapılmıştır. Ardından panelistler, kendilerinin bilim dünyasında yer alma süreçlerinden bahsederek gerek hizmet öncesi dönemdeki eğitim sürecinde gerekse mesleki yaşamlarında kadın olarak var olmanın avantaj ya da dezavantajlarını, mesleki deneyimlerini izleyiciler ile paylaşmışlardır.
Programın sonunda Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan tarafından panelistlere ve müzik dinletisini gerçekleştiren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.